Sessió de Scrabble en català a Llinars del Vallès 2018

Dijous dia 25 d’octubre, la Biblioteca Can Casas de Llinars del Vallès va acollir una sessió de Scrabble en català, en el marc de la celebració de l’Any Pompeu Fabra a la població.

Tres voluntaris lingüístics de Granollers, que cada dimarts codueixen les partides de Scrabble al Servei de Català de Granollers, van ser els encarregats d’ensenyar a jugar-hi. Hi van participar alumnes del curs Intermedi 1 del curs de català del CPNL que es fa a Can Lletres i un grup de jugadors de Scrabble de Granollers que també van voler afegir-s’hi.

L’Scrabble és un joc lingüístic, l’objectiu del qual és acumular la màxima puntuació possible: s’han de formar paraules en un tauler de 15×15 caselles. Cada jugador disposa d’unes fitxes amb lletres que ha de combinar per formar una paraula vàlida en català. Les paraules s’han de col·locar en un tauler, tot lligant-les amb les paraules afegides prèviament, i es forma una estructura travada similar als mots encreuats. Cada fitxa té un valor determinat i algunes parts del tauler multipliquen aquest valor, o el valor total de la paraula formada. Guanya la persona que, en haver-se acabat les fitxes, suma més puntuació. Per validar una paraula jugada es pot fer servir un diccionari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *