Reportatge, Nules, IV Campionat de Scrabble Escolar en Valencià, Castelló Comarques,1r-2n d’ESO, 2019

TOT A PUNT!
Al MULTIFUNCIONAL de NULES el IV CAMPIONAT DE SCRABBLE ESCOLAR EN VALENCIÀ CASTELLÓ COMARQUES de 1r-2n Tenim confirmades més de 106 parelles per a Nules, Esperem que siga una gran FESTA de la nostra llengua!! Salut i mots!

212 alumnes en l’edició d’enguany un cop realitzades les presentacions de l’acte a través de Maite Oliver i Joan Doñate els artífexs d’aquestes magnes trobades i responsables de l Scrabble escolar a Castelló.


Els participants sense contenir l’emoció i els nervis, prenen ràpidament els seus llocs a les taules després del sorteig realitzat des de la taula d’arbitratges, Arola com a responsable del control informàtic i Adela i Francesc, jutges principals.

Amb el suport impotantismo en aquesta edició, i com a novetat, dels jutges de taula, fet per alumnes de cursos superiors i jugadors de Scrabble. Tasca senzilla per a la validació de paraules però tasca no sempre fàcil a l’hora de dirimir situacions que es poden donar durant la partida., però que han sabut resoldre amb l’ajuda dels jutges principals.

 

El Campionat és a 3 rondes de 12 tirades per cada parella i 15 minuts de temps per a cadascuna d’elles. Un cop superats els primers moments entre emoció, coneixement del rellotge temporitzador i forma de puntuar en el full d’anotacions …

 

La partida va fluint de manera natural disposant al faristol les millors lletres per formar la paraula de mes puntuació.

Sota l’atenta mirada dels jutges de taula ..

El Scrabble ajuda a conèixer l’idioma però també fomenta els valors del respecte al contrari i l’esportivitat guanyar o perdre no és el més important i els alumnes en aquests campionats ens ho demostren amb una actitud participativa i de esportiva noblesa …

En el transcórrer de les partides es van definint les primeres posicions, ara si, l’emoció i el trobar la millor combinació de fitxes perquè la paraula sigui vàlida i no la impugnin, la parella rival, amb el perill de perdre el torn sense puntuar , fa prendre mes precaucions.

FELICITEM a les tres primeres parelles guanyadores d’aquesta edició i a les classificades que aniran a la Gran Final de 1r i 2n d’Altafulla (Tarragona) l’11 de maig a l’Institut d’Altafulla.


Finalment la clasidficación general ha quedat de la següent manera

TOTES LES IMATGES I CLIPS DE VÍDEO

Les primeres classificades de la Festa de les Paraules al MULTIFUNCIONAL de NULES el IV CAMPIONAT DE SCRABBLE ESCOLAR EN VALENCIÀ CASTELLÓ COMARQUES de 1r-2n !
FELICITATS CAMPIONES!!!

ENS VEIEM A ALTAFULLA …

 

www.scrabbleescolar.cat. www.fiscrabble.cat
I no oblideu si voleu entrenar a www.mindsportacademy.com/ca/scrabbleposeu CATALÀ al perfil i sempre jugareu de franc en aquesta llengua

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *