Obert del Prat

Crònica del XIII Obert del Prat 2017

El 13è Obert de Scrabble del Prat de Llobregat, en català, ha tingut lloc el diumenge 17 de setembre, al Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa, c/Dolores Ibárruri 45, el Prat de Llobregat, organitzat pel Club de Scrabble del Prat de Llobregat, i amb la col·laboració de la Federació Internacional de Scrabble en Català, l’Ajuntament del Prat de Llobregat, Catamots, i el suport del CNL de Catalunya, Plataforma per la Llengua, el Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa , Mattel i Mindsports Academy.

23 jugadors de 9 clubs i grups de joc diferents d’arreu de Catalunya, obrint la temporada de la FISC, s’han enfrontat en sis rondes, tres al matí i tres a la tarda, en una nova edició del clàssic Obert del Prat, on, al llarg d’una jornada inoblidable, la competició, la companyonia, la diversió i l’amistat han sigut els triomfadors.

Sense oblidar el suculent bufet que ha rebut als participants, entrepans de tonyina amb olives i pebrot, de xoriço ibèric, pernil dolç i pa integral i tota una varietat de dolços, inclòs un deliciós pastís d’aniversari que ha servit d’homenatge a tots els aniversaris, tant del Club del Prat com per Gabriel Bas, 90 anys… acabats de fer, amb una llarga trajectòria, jugant a Scrabble i en defensa i expansió de la llengua catalana, que han acompanyat als jugadors fins al repartiment de premis.

Fem menció especial a les dues noves i joves incorporacions, al seu segon campionat adult, de la Berta Climent de l’Hospitalet i de l’Arnau Peig de Sabadell, dues promeses sorgides de l’Scrabble Escolar.

En aquesta edició s’han unit diferents situacions com un pare i un fill jugant un campionat, Enric Peig i Arnau Peig cara a cara, o el jugador mes veterà del circuit Gabriel Bas (90 anys) contra Arnau Peig (15 anys) una imatge entranyable i plena de simbolisme…

Les partides s’han desenvolupat amb la intensitat i emoció que caracteritza una trobada en directe…

Al final del torneig i per als participants que no havien obtingut cap premi s’ha improvitzat una “urna”, una bossa de fitxes, on hem dipositat 15 peces i, SÍ,  s’ha sortejat un lot i qui ha tret la “P” (premi i Prat) s’ha endut un regal especial, una ampolla de ratafia juntament amb uns carquinyolis: en aquesta ocasió l’afortunada ha estat la Berta Climent de l’Hospitalet.

Donem les gràcies a la jutgessa del campionat, l’Adela Ruiz, per la seva tasca i per la imaginació a l’hora de repartir i crear premis, i també a la inestimable ajuda de la Raquel.

I com no, a tots els participants de Badalona, Sabadell, Vilanova, Premià de Mar, l’Hospitalet, Barcelona, Manresa i Prat de Llobregat que fan que cada any creixi la il·lusió perquè aquest primer campionat de la temporada de la FISC sigui un èxit més enllà de les paraules.

1r lloc: Antoni Arcas, CS Queimada
2n lloc: Salvador Batlle, CS Sabadell
3r lloc: Jordi Pujol, de Vilanova i la Geltrú
4t lloc: Marga Hernández, CS Prat de Llobregat
Millor Sub-1000: Maria Ribes, CS Manresa
Millor jugada amb Ç (realçar, de 125 punts): Eulàlia Llargués, CS Sabadell

Millor paraula (extens, 101 punts): Joan Andreu, CS Manresa

XII Obert del Prat 2016 (reportatge

El 12è Obert de Scrabble del Prat de Llobregat ha tingut lloc el diumenge 18 de setembre, al Centre Cívic Sant Jordi Ribera Baixa, c/Dolores Ibárruri 45, el Prat de Llobregat, organitzat pel Club de Scrabble del Prat de Llobregat, i amb la col·laboració de la Federació Internacional de Scrabble en Català, l’Ajuntament del Prat de Llobregat, Catamots, i el suport del CNL de Catalunya, Plataforma per la Llengua, el Centre Cívic Sant Jordi Ribera Baixa i Mattel.

12-3

Vídeo de la Jornada :

 

20 jugadors de 8 Clubs diferents d’arreu de Catalunya, obrint la temporada de la FISC, s’han enfrontat en sis rondes, tres al matí i tres a la tarda, en una nova edició del clàssic Obert del Prat, on, al llarg d’una jornada inoblidable, la competició, la companyonia, la diversió i l’amistat han sigut els triomfadors.

https://youtu.be/a0tsk2Gerx4

12-12
Sense oblidar el suculent bufet que ha rebut als participants, entrepans de tonyina amb olives i pebrot, de xoriço ibèric, pernil dolç i pa integral i tota una varietat de dolços que han acompanyat als jugadors fins el repartiment de premis.
1r Lloc Antoni Arcas CS Queimada
2n Lloc Arola Conesa CS Premià de Mar
3r Lloc Anna Perales CS Queimada
4t Lloc Àngels Castells CS Vilafranca
5è Lloc Joan Barceló CS Badalona
Millor jugada amb NY (Castanyer, 88 punts) Rosa Maria Cot CS Queimada
Millor scrabble amb P (apitxats, 284 punts) Andreu Cabré CS Sant Andreu de Palomar

12-8

12-11

12-7

12-10

12-5

Va obrir la sessió la nova vicepresidenta de la FISC Cristina Bassons fent un breu resum de la nova normativa per a aquesta temporada

12-13

També vàrem comptar amb la inestimable col·laboració de la secretària de la Federació, Arola Conesa que alhora de jugar i quedar en un meritori segon lloc ajudava en les tasques d’arbitratge i classificacions a la jutgessa principal Adela Ruiz.

12-912-14


La cloenda de l’acte la va portar a terme el president del Club del Prat Francesc Gallen, juntament amb la presència de la presidenta de la FISC Sayaka Kamikariya que va poder acudir al final de la jornada.

12-6

Destacant els aspectes més importants, no solament del XII Obert del Prat sinó, de la tasca duta des de la Federació des de fa 8 anys , per l’anterior junta amb l’Octavian Mocanu al capdavant, portant a la FISC al nivell actual d’èxit i reconeixement i reafirmant el seu total suport a la, jove, nova junta i convidant com sempre a altres grups i aficionats a aquest joc a participar d’aquest engrescador projecte. On el nexe d’unió principal és l’estima l’idioma a través d’un joc lingüístic que ens apropa a tots els àmbits territorials, i a les persones, des dels més joves als més adults.

Totes les imatges:
https://drive.google.com/folderview…

11è Obert de Scrabble del Prat de Llobregat – 2015

11è OBERT de SCRABBLE del Prat 2015

El 11è Obert de Scrabble del Prat de Llobregat tindrà lloc el diumenge 20 de setembre, al Centre Cívic Sant Jordi Ribera Baixa, c/Dolores Ibárruri 45, el Prat de Llobregat, organitzat pel Club de Scrabble del Prat de Llobregat, i amb la col·laboració de la Federació Internacional de Scrabble en Català, l’Ajuntament del Prat de Llobregat, Catamots, els Serveis Informàtics Delos, el Centre Cívic Sant Jordi Ribera Baixa i Mattel.

Enguany tornem a jugar a l’Scrabble i alhora a gaudir d’una setmana històrica, abans de les eleccions.

No us perdeu els premis de l’ 11è Obert del Prat 2015 i la resta de sorpreses!

El Club de Scrabble del Prat de Llobregat obre la nova temporada de campionats oficials de la FISC, 2015-2016, convidant tots els afeccionats a l’Scrabble a una nova edició del clàssic Obert del Prat, on regnaran, al llarg d’una jornada inoblidable, la competició, la companyonia, la diversió i l’amistat.

El sistema de competició és el suís, en enfrontaments d’un contra un, amb un total de 6 rondes, i estarà regit pel reglament i el diccionari oficials de la FISC.

La inscripció es un donatiu de 8€ i es formalitza preferiblement a través d’un missatge a l’adreça de correu electrònic d’avall, o bé el mateix dia del campionat.

scrabbleprat@hotmail.com

HORARI

09:45-10:00: Rebuda dels participants i inscripcions
10:15-14:00: Tres primeres rondes de partides de d’un contra un.
14:00: Dinar
16:00-19:45: Tres darreres rondes.
20:00: Lliurament de premis i cloenda del Campionat

A la sala hi haurà, com sempre, una taula amb delícies per a esmorzar i berenar, igual que alguna sorpresa per l’ocasió.

El dinar serà de lliure elecció.. Alternativament, hom pot triar entre pizzes i entrepans originals al restaurant Àfrica. A prop hi ha també un restaurant asiàtic on, a partir de 12€, es poden triar menús suculents. Per als gurmets, el Restaurant del Llac ofereix substàncies alimentàries sofisticadament guisades a partir de 25€. i sempre un entrepà i una beguda a diferents llocs.
#scrabbleprat#scrabbleencatalà#scrabblecatPRAT XIe OBERT CARTELL _o

VIDEO RESUM I CLOENDA DEL Xè OBERT DEL PRAT 2014
Xè Obert, 10 anys de l’Obert un nùmero que resumeix l’excel • lència en la trajectòria del Club més veterà de l’Scrabble dels Països Catalans, una xifra que aglutina, esforços, dedicació, passió, trobades i desencontres, amors i gelosia, alegries i llàgrimes , i èxits, però per sobre de tots els inconvenients, fidelitat a uns principis, reflectits en els estatuts del Club i sobretot en els cors dels socis, tant dels que han marxat com dels que segueixen,veritables artífexs,d’aquests èxits, que han fet del Club Scrabble El Prat tot un referent en els circuits de l’Scrabble. Club pioner en l’associacionisme, sempre disposat a col · laborar, té el mèrit i la satisfacció de ser un dels fundadors de la FISC Federació Internacional de Scrabble en Català i també l’iniciador del Campionat Escolar dels Països Catalans, sempre recordant la figura de la teresa Tort de Castelldefels creadora i ànima de les primeres finals escolars de Scrabble a Catalunya.
X Obert del Prat 2014 resum jornada
21 jugadors de 9 clubs van acudir a la cita,Barcelona,Queimada, Premià de Mar, L’Hospitalet de Llobregat, Cerdanyola del Vallès, Girona, Matadepera, El Prat, Sant Andreu, Cares conegudes i cares noves, del Prat,de Matadepera i Girona ,la castellera Montse Ruiz,(castellera) và jugar les 6 rondes amb un esperit de superació encomiable en Josep Colominas del Prat augura un gran futur com a jugador de Scrabble..i l’Ernest de Girona ens donarà molt bones sorpreses aquesta temporada. Els veterans i gentlemans de l’Scrabble lAntoni Arcas i Gabriel Bas Ambdós amb premis especials una cistella amb productes de la Terra.al primer per aconseguir la paraula amb X de mes puntació “eXimida” (104 punts), el segón per quedar 4t classificat i gairebè a tocar dels TRES primers llocs. Una novetat gràcies a l’amabilitat i generositat de la Eulàlia Abelló ,que per un luctuós succès amb un familiar no varen poguer estar presents,varem tenir 5 vals regals per sessions de bellessa a Estètica Abelló ,les afortunades jugadores R,Mª Cots,M.Lluïsa Penelas,i amb sorteig Magda Falcó varen rebre un val valorat amb 40€ la Cristina Bassons de L’Hescarràs el val de 50 €i finalment l’Angels Castells de Vilafranca, el val de 80 € per a una hora i mitja de relax i tactaments estètics. Com no donar les gràcies a tots els presents i als que no varem poder estar amb nosaltres ,a Igualada teniem una actuació al Mercat de Lletres.
http://youtu.be/CkGCLlLkhww
Xè Obert de Scrabble del Prat 2014 Premis especials…
Aquest desè aniversari us vam prometre sorpreses, per la gentilesa d’Abelló Centre d’Estètca, les quatre primeres classificades femenines seràn obsequiades, amb sengles vals regal per a diferents sessions de benestar i bellesa per a la pell el primer d’ells d’una hora i mitja de durada i valorat en 80 €., exfoliació en sec més massatge d’hidratació corporal El segon d’una hora de durada valorat en 50 €, neteja de cutis més massatge d’hidratació facial. el tercer i el quart premi, .. de mitja hora de temps amb una depilació completa de cames senceres, engonals, línia alba, aixelles, llavi superior, i celles i el cinquè premi de les mateixes característiques que els dos anteriors es sortejarà entre les participants que no hagin obtingut cap d’aquests premis especials X Aniversari del Obert del Prat de Llobregat
vals 2vals 5vals 6
Xè Obert de Scrabble del Prat 2014 El Club de Scrabble del Prat de Llobregat té l’honor d’inaugurar la nova temporada de campionats oficials de la FISC, 2014-2015. El 10è Obert de Scrabble del Prat de Llobregat tindrà lloc el dissabte 27 de setembre, al Centre Cívic Sant Jordi Ribera Baixa, c/Dolores Ibárruri 45, el Prat de Llobregat, organitzat pel Club de Scrabble del Prat de Llobregat, i amb la col·laboració de la Federació Internacional de Scrabble en Català, l’Ajuntament del Prat de Llobregat i el Centre Cívic Sant Jordi Ribera Baixa.
Foto: Xè Obert de Scrabble del Prat 2014<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> El Club de Scrabble del Prat de Llobregat té l’honor d’inaugurar la nova temporada de campionats oficials de la FISC, 2014-2015.<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> El 10è Obert de Scrabble del Prat de Llobregat tindrà lloc el dissabte 27 de setembre, al Centre Cívic Sant Jordi Ribera Baixa, c/Dolores Ibárruri 45, el Prat de Llobregat, organitzat pel Club de Scrabble del Prat de Llobregat, i amb la col·laboració de la Federació Internacional de Scrabble en Català, l’Ajuntament del Prat de Llobregat i el Centre Cívic Sant Jordi Ribera Baixa.</p><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> <p>Enguany tornem a jugar a l’Scrabble i alhora gaudir de la festa major del Prat de Llobregat, envoltats per l’encisador ambient de la Fira d’Atraccions.<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> No us perdeu els premis especials del 10è Obert del Prat 2013 i la resta de sorpreses!<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> Amb una novetat Estètica Abellò proporcionarà vals descompte....per a les Senyores i Senyoretes millor classificades...<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> El sistema de competició és el suís, en enfrontaments d’un contra un, amb un total de 6 rondes, i estarà regit pel reglament i el diccionari oficials de la FISC.<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> La inscripció val 8€ i es formalitza a través d’un missatge a l’adreça de correu electrònic d’avall o el mateix dia del campionat.<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> scrabbleprat@hotmail.com</p><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> <p>HORARI<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> 09:45-10:00: Rebuda dels participants i inscripcions<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> 10:15-14:00: Tres primeres rondes de partides de d’un contra un.<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> 14:00: Dinar<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> 16:00-19:45: Tres darreres rondes.<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> 20:00: Lliurament de premis i cloenda del Campionat</p><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> <p>A la sala hi haurà, com sempre, una taula amb delícies per a esmorzar i berenar, igual que alguna sorpresa a l’ocasió del tema " Carret de compra" X,</p><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> <p>El dinar serà de lliure elecció. Al mateix Centre Cívic es poden demanar plats combinats a partir de 6,50€. Alternativament, hom pot triar entre pizzes i entrepans originals al restaurant Àfrica. A prop hi ha també un restaurant asiàtic on, a partir de 12€, es poden triar menús suculents. Per als gurmets, el Restaurant del Llac ofereix substàncies alimentàries sofisticadament guisades a partir de 25€. Qui estigui a dieta podrà gaudir dels oferiments autòctons de les paradetes de degustacions i de tirs al plat, tot celebrant la festa major de la ciutat amb una bossa de crispetes a les mans o un val per anar a gaudir d'una sessiò d'estètica....
INSCRITS : 24-9-2014
(9 Clubs—23 Jugadors)
Club Scrabble El Prat : Adela Ruiz, Isa Hernàndez, Marga Hernàndez,Francesc Gallèn,Sónia Flores,
Club Scrabble Queimada  Maria Lluïsa Penelas,Dolors Galì, Eulàlia Abelló, Enric Borràs,Karma Duch, Magda Falcó, Joan Barceló, Gabriel Bas, Antoni Arcas,
Club Srabble Amics del Gornal :Josep Anguera,
Club Scrabble Vilafranca: Angels Castells,
Club Scrabble Santandreu : Santi Rosales,
Club Scrabble L’Hescarràs de L’H. Cristina Bassons, Sayaka Kamikariya,Miquel Angel Gibert,
Club Scrabble Cerdanyola: Octavian Mocanu
Club Scrabble Premià de Mar: Arola Conesa,
Club Scrabble Sabadell: Salvador Batlle,
Enguany tornem a jugar a l’Scrabble i alhora gaudir de la festa major del Prat de Llobregat, envoltats per l’encisador ambient de la Fira d’Atraccions. No us perdeu els premis especials del 10è Obert del Prat 2013 i la resta de sorpreses! Amb una novetat Estètica Abellò proporcionarà vals descompte….per a les Senyores i Senyoretes millor classificades… El sistema de competició és el suís, en enfrontaments d’un contra un, amb un total de 6 rondes, i estarà regit pel reglament i el diccionari oficials de la FISC. La inscripció val 8€ i es formalitza a través d’un missatge a l’adreça de correu electrònic d’avall o el mateix dia del campionat. scrabbleprat@hotmail.comHORARI 09:45-10:00: Rebuda dels participants i inscripcions 10:15-14:00: Tres primeres rondes de partides de d’un contra un. 14:00: Dinar 16:00-19:45: Tres darreres rondes. 20:00: Lliurament de premis i cloenda del CampionatA la sala hi haurà, com sempre, una taula amb delícies per a esmorzar i berenar, igual que alguna sorpresa a l’ocasió del tema ” Carret de compra” X,El dinar serà de lliure elecció. Al mateix Centre Cívic es poden demanar plats combinats a partir de 6,50€. Alternativament, hom pot triar entre pizzes i entrepans originals al restaurant Àfrica. A prop hi ha també un restaurant asiàtic on, a partir de 12€, es poden triar menús suculents. Per als gurmets, el Restaurant del Llac ofereix substàncies alimentàries sofisticadament guisades a partir de 25€. Qui estigui a dieta podrà gaudir dels oferiments autòctons de les paradetes de degustacions i de tirs al plat, tot celebrant la festa major de la ciutat amb una bossa de crispetes a les mans o un val per anar a gaudir d’una sessiò d’estètica….

9è OBERT DE EL PRAT 2013

Copia de Festa major CARTELL 2013 PRAT
Actividades del club El 28 de setembre de 2013, arribats al Centre Cívic Ribera Baixa-Sant Jordi, ens esperava amb un bon esmorçar per recuperar forces i preparar-nos per al campionat.

obert9_02obert9_03

Després de sis rondes, van arribar els premis, inspirats en la festa major que es celebrava a la ciutat.

obert9_01

9è Obert de Scrabble del Prat de Llobregat 2013

Clubs inscrits 9   participants 29      Localitats 9    (  27 de  setembre de 2013 )

El 9è Obert de Scrabble del Prat de Llobregat tindrà lloc el dissabte 28 de setembre, al Centre Cívic Sant Jordi Ribera Baixa, c/Dolores Ibárruri 45, el Prat de Llobregat, organitzat pel Club de Scrabble del Prat de Llobregat, i amb la col·laboració de la Federació Internacional de Scrabble en Català, l’Ajuntament del Prat de Llobregat i el Centre Cívic Sant Jordi Ribera Baixa.

Enguany tornem a jugar a l’Scrabble i alhora gaudir de la festa major del Prat de Llobregat, envoltats per l’encisador ambient de la Fira d’Atraccions.

No us perdeu els premis especials del 9è Obert del Prat 2013 i la resta de sorpreses!

                                   ESTEM DE FESTA MAJOR , PUJA-HI!

El Club de Scrabble del Prat de Llobregat té l’honor d’inaugurar la nova temporada de campionats oficials de la FISC, 2013-2014. El club de Scrabble més veterà en el panorama escrablístic en català torna a obrir les portes a tots els afeccionats a l’Scrabble de competició a través d’un nou campionat on regnaran, al llarg d’una jornada inoblidable, la competició, la companyonia, la diversió i l’amistat.

El sistema de competició és el suís, en enfrontaments d’un contra un, amb un total de 6 rondes, i estarà regit pel reglament i el diccionari oficials de la FISC.

La inscripció val 8€  i es formalitza a través d’un missatge a l’adreça de correu electrònic d’avall o el mateix dia del campionat.

scrabbleprat@hotmail.com

HORARI 09:45-10:00: Rebuda dels participants i inscripcions10:15-14:00: Tres primeres rondes de partides de d’un contra un. 14:00: Dinar 16:00-19:45: Tres darreres rondes. 20:00: Lliurament de premis i cloenda del Campiona


A la sala hi haurà, com sempre, una taula amb delícies per a esmorzar i berenar, igual que  alguna sorpresa a l’ocasió de la fira. El dinar serà de lliure elecció. Al mateix Centre Cívic es poden demanar plats combinats a partir de 6,50€. Alternativament, hom pot triar entre pizzes i entrepans originals al restaurant Àfrica. A prop hi ha també un restaurant asiàtic on, a partir de 12€, es poden triar menús suculents. Per als gurmets, el Restaurant del Llac ofereix substàncies alimentàries sofisticadament guisades a partir de 25€. Qui estigui a dieta podrà gaudir dels oferiments autòctons de les paradetes de degustacions i de tirs al plat, tot celebrant la festa major de la ciutat amb una bossa de crispetes a les mans. CLUBS INSCRITS  9      PARTICIPANTS  29    LOCALITATS 9 9  i  29  i 9    (27 de setembre de 2013)

 1-Club de Scrabble El Prat  : Isa Hernàndez , Marga Hernàndez , Adela Ruiz , Francesc Gallèn ,

2- Club de Scrabble Queimada  :   Montse Hergueta , Mª Lluïsa Penelas , Karma Duch , Eulàlia Abellò , Enric Borràs , Magda Falcò , Gabriel Bas ,Rosa Maria Cot ,Joan Barcelò , Angels Mercè , Antoni Arcas ,Carme Esmerats , Joan Agustì ,

3- Club de Scrabble de Cerdanyola del Vallès  . Octavian Mocanu , Neme  Moreno ,

4-Club de Scrabble de l’Hospitalet de Llobregat l’Hescarràs   : Sayaka Kamikariya , Miquel Angel Gibert , Cristina Bassons ,

5-Club de Scrabble de Sabadell  : Salvador Batlle , Eulàlia Llarguès ,Carles Casanyes ,

6-Club Scrabble de   Manresa  : Marga Colillas ,

7-Club Scrabble en català Canet de Mar :  Arola Conesa

8- Illes  Balears : Maria Ribes ,

9- Matadepera : Alex Abad ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *